gentos

A jóindulatú prosztata megnagyobbodásról

Jóindulatú prosztata megnagyobbodáskor
a prosztata simaizmainak és mirigyeinek felszaporodása, jóindulatú burjánzása révén alakul ki a megnagyobbodott prosztata. Benignus Prosztata Hyperplasiának (BPH) vagy hypertrophiának is nevezik.

A sejtek számának növekedése, ill. az izomsejtek méretének a növekedése a prosztata egész méretének növekedéséhez vezet. A sejtek növekedését leginkább a férfi nemi hormon a tesztoszteron, ill. az abból sejten belül képződő dihidro-tesztoszteron (DHT) serkenti. A férfi nemi hormon szintjének csökkentése ill. DHT hatásának csökkentése a prosztata méretének csökkenéséhez vezet.

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás

A prosztata megnagyobbodás kellemetlenségei

A prosztata megnagyobbodás folytán a húgycső – mely a prosztatán fut keresztül – olyan mértékben összenyomódhat, hogy ez rendkívül kellemetlen fizikai tünetek formájában jelentkezik, annak ellenére, hogy a prosztata megnagyobbodás a szerv egészét érinti, sajnos pont azt a részét leginkább, ami a vizelésre van hatással: A húgycső mentén található mirigyek és simaizom-szövetek duzzadnak meg leginkább, ezek pedig összenyomják a húgycsövet. A megduzzadt prosztata 60-150 gramm tömegű is lehet, különböző mértékű tüneteket okozva – a prosztata megnagyobbodás mértéke és a fennálló kellemetlen tünetek mértéke nem egyenesen arányosak egymással. A tünetek intenzitásától függően az alábbi 3 szintet szokás elkülöníteni:

1.szint

Korai stádium. A prosztata megnagyobbodás vizelési nehézségekben nyilvánul meg, mindazonáltal a húgyhólyag még képes rendesen kiürülni, a vizeletsugár erőssége még megfelelő. A húgyhólyag izmainak fokozott igénybevételével ugyan, de ki képes ürülni a vizelet a némileg összenyomott állapotban lévő húgycsőn keresztül. E stádium legjellemzőbb tünetei: Kevésbé erőteljes sugarú vizelet, fokozott gyakoriságú vizelési inger.

1.szint

Súlyosbodnak a tünetek. A prosztata megnagyobbodás eredményeként a vizelet már nem képes teljes mértékben kiürülni, valamennyi vizelet bent marad a húgyhólyagban vizelés után. A hólyagizmok megduzzadnak, idővel megerősödnek a vizelési nehézségekben való gyakori erőlködések következményeként. A vizelet olykor szivárog, elcseppen, gyakori, sürgős vizelési kényszer érzése jelentkezik, vizelés közben fájdalomérzet, és a vizelés végeztével pedig úgynevezett „maradék vizelet” érzés lép fel.

1.szint

Vizelési képtelenség, a vizelet nem képes kiürülni, akármennyire erőlködik a hólyagizomzat. Amennyiben nem helyeznek be katétert, úgy a vese is károsodásokat szenvedhet a prosztata megnagyobbodástól. Konstans vizelési inger érzése, fájdalmak az alhasi területen, vizeletinkontinencia. Ha szervkárosodás esete áll fent, úgy a károsodott vese okozta tünetek egymástól meglehetősen különbözőek is lehetnek: fokozott mértékű fáradékonyság, fizikális gyengeség, magas vérnyomás, fogyás – csak néhányat említve ezek közül.

Gentos,
prosztata
gyógyszer

gentos prosztata gyógyszer

A Gentos egy olyan nyelvalatti tabletta formátumú homeopátiás
gyógyszer, mely
A gyógyszertárakban vény nélkül beszerezhető.